top of page
Пошук
  • Фото автораchertoklenusik

Етапи дозрівання дитячого мозку. Важливо знати

Знання про етапи розвитку мозку дуже важливі, щоб очікування дорослих не передували дитячим можливостям, законам фізіології.

Щоб батьки могли краще розуміти своїх дітей ( як і чому ті реагують на зовнішні подразники), фахівці вважають за доцільне пояснити коли і які ділянки мозку дозрівають в процесі розвитку та за що вони відповідають. Знання цього допомагає пояснити емоційні та інтелектуальні зміни у дітях, підлітках та молодих людях.

Цікавий факт! Людський мозок досі вивчений лише на малу частину. Вчені сперечаються: коли він остаточно «дозріває»? Раніше незаперечним було твердження, що до 18 років він досягає повної зрілості. Але зараз з’явилися дослідження, що доводять, що формування мозку відбувається до 30 років.

Важливо! Як м’язам потрібні регулярні фізичні навантаження, щоб зростати і зміцнюватися, так і мозку необхідно постійно практикуватися в роздумах, вирішенні задач на логіку, пам’ять, нестандартне мислення.

Подумайте, які види інтелектуальних навантажень підійдуть саме вашій дитині. Комусь подобається вирішувати головоломки та ребуси, хтось більше любить грати в розвиваючі ігри, хтось читати літературу.

Менше стресу, більше спокою

Створення сприятливої емоційної обстановки у будинку є важливим чинником дитячого розвитку, причому як у психологічному, і у інтелектуальному плані. В умовах, коли будинок стає місцем, де можна відпочити та відновитися, а батьки — добрими друзями та мудрими порадниками, дитина розвивається швидше та різнобічно.

Джерело: чат вайберу "Соціальні психологи України"

6 переглядів0 коментарів
bottom of page